Webinar: Varför ska du använda enhetstester?

Kom igång snabbt - Cantatas unika funktioner gör jobbet!

Cantata - C / C ++ verktyget för enhetstest

29 september, kl 09:00-10:00

Anmälan

Cantata gör att utvecklare kan dynamiskt testa sin kod med intelligent enhet och integrationstestning, på det mest kostnadseffektiva sättet.

Cantata webinar 2016

Varför ska man använda enhetstester?

Enhetstester visar att koden gör det den ska och blir samtidigt som en dokumentation över hur den ska användas. Många har målet att nå 100% kodtäckning, det som kallas för code coverage, code coverage kan ses som en kvalitetsnivå.

Genom att göra enhetstester kan du säkerställa att det i framtiden inte uppkommer så kallade regressionsfel. T.ex. att du går in och ändrar i kod A så att funktion B slutar att fungera. Med hjälp av enhetstesten upptäcker du ett sådant fel som du kanske annars hade introducerat i koden.

Att köra testerna går snabbt, när du väl tagit fram ett test så finns det för all framtid och enhetstesterna blir en del av din utveckling.

Du upptäcker fel tidigt. Du behöver inte vänta på att någon manuellt kör en testrunda, eller ännu värre att kunden upptäcker fel vid leverans.

Enhetstester anses vara "billigare" än integrationstester, systemtester samt funktionella tester.

I webinaret ska vi titta på Cantatas unika funktioner, hur man snabbt får upp ett testramverk och skriva ett par tester:

  • Hur vi snabbt kommer igång med miljön för att få ett testramverk.
  • Kvalitetsmålet på mjukvaran, och hur enkelt det är att ändra kravet.
  • Visualiseringen av code coverage samt om testerna går igenom.
  • Cantatas unika möjligheter med wrapper funktionaliteten.
  • Test i host eller target.
  • Dokumentation av resultat, testrapporter
  • Hands on demo av Cantata

Talare: Martin är FAE/Team Leader för Nohau Support och har gått M.Sc. utbildningen i Electrical engineering på Lunds universitet.

Han har 3 års erfarenhet av tillverkning av elektronik och 7 år inom utveckling av realtidssystem med inriktning på styr - reglerteknik av hydrauliska system.

 

Contact

Request more information..

Mikael Johnsson

phone: +46 (0) 40 59 22 01
mikael.johnsson@nohau.se

 
Share |