Om ARM/Keil

Fråga 1: Vi har kört OpenSource-verktyg i tidigare ARM-projekt. Vad är fördelarna med att köpa KEIL-verktyg?

Svar: Du får en utvecklingsmiljö som kontinuerligt utvecklas, stödjer de senaste ARM-processorerna och supportas av både lokal distributör och ARM. Därigenom kan du koncentrera dig på att utveckla mjukvara utan att lägga tid på att få ihop och underhålla alla nödvändiga delar i en fungerande utvecklingsmiljö.

Fråga 2: Vi är ett team om 5-6 utvecklare. Vilken typ av licens för MKD-ARM är lämplig för oss?

Svar: Bäst förhållande mellan pris/användning får ni om ni exempelvis väljer 2-3 flytande FlexLM licenser. Alla utvecklarna kan då jobba samtidigt i verktyget och editera kod eftersom en licens checkas ut från licensservern först vid kompilering eller debugging.

Fråga 3: Våra projekt är ofta tidspressade och vi behöver komma igång snabbt med mjukvaruutvecklingen när väl MCU’n är bestämd, vad skall vi välja?

Svar: Någon av KEIL’s utvecklingsmiljöer bör passa eftersom de stödjer en majoritet av de chip som finns på marknaden och det medföljer också en stor mängd exempelprojekt för respektive MCU. Därutöver så kan ni välja ett utvecklingskort med MCU som motsvarar den ni själv skall använda, därigenom får ni möjlighet att debugga kod som kör på hårdvara och inte i simulator.

Fråga 4: Vi behöver ett operativsystem i vårt kommande CortexM-baserade projekt och eftersom vi inte vet hur många enheter som kommer att tillverkas vill vi undvika royaltybaserade lösningar. Har KEIL någon att erbjuda?

Svar: Med alla versioner av MDK-ARM följer realtidsoperativsystemet RTX inklusive källkod. Mjukvaran är royaltyfri och kan användas i obegränsat antal produkter/produktfamiljer.

Fråga 5: Vi kommer att köra ett projekt med varaktighet på 1 år. Finns det möjlighet att hyra licenser?

Svar: Ja, det finns sk. TERM-licenser med 1-års giltighet. Denna licenstyp finns för MDK-ARM Professional MDK-ARM Standard samt för MKD-ARM Freescale Edition, Toshiba Edition och Fujitsu Edition.

Fråga 6: Vi behöver göra prestandaanalys på kod som kör på ett Linuxbaserat CortexA-system. Hur kan vi göra det?

Svar: Det kan ni göra med hjälp av ARM Streamline Performance Analyzer som är den del av ARM Development Studio 5. Med denna komponent kan ni lokalisera hotspots på process-, tråd- respektive källkodsnivå. Analysresultat presenteras ur ett tidsperspektiv som gör det enkelt att identifiera eventuella problem. Om ni utvecklar handhållna enheter så kan det vara intressant att också få kontroll över batteriförbrukningen och så kan ni använda ARM’s Energy Probe för att mäta spänning, ström och effektförbrukning. Data från mätningen synkroniseras med exempelvis processoraktivitet och trace av programflödet.

Kontakta gärna oss om dina funderingar inte finns med info@nohau.se

 
Share |